Urban hub SCRATCH viert eerste verjaardag

Urban hub SCRATCH viert eerste verjaardag

3 februari - Antwerpen

Vandaag bestaat SCRATCH 1 jaar. Dat vierde de urban hub met een namiddag vol coole activiteiten en hippe coachingsessies. Ook Thomas More feestte mee en bood een innovatieve workshop aan waar kinderen en jongeren de wondere wereld van technologie konden ervaren met VR-brillen.

Baggy broeken, vette beats en coole moves. De hiphopcultuur leeft bij SCRATCH. Het brengt jongeren in het multiculturele Kiel in Antwerpen samen. En vandaag wordt er extra hard gedanst. SCRATCH is het voormalige jeugdhuis Kiel en kreeg een jaar geleden een nieuwe naam, een nieuwe werking en een nieuw aanbod. Drie organisaties Habbekrats, Battle Droids en Kras bundelen er sindsdien hun krachten om een inspirerend open huis en urban ontmoetingsplek te creëren voor, door en met kinderen en jongeren.

Onder de jongeren ook studenten van de Thomas More-hogeschool. Niet alleen vandaag, ook in de loop van het jaar zijn ze er te vinden. Zo verzorgen studenten Sociaal Werk het onthaal van SCRATCH en begeleiden de jongeren waar nodig. Studenten van de opleiding Communicatie werken dan weer een communicatiecampagne uit op maat van de jongeren die relevant en activerend is. En de studenten Sport & Bewegen laten hen breakdancen met aangepaste workout-materialen. Op deze manier krijgen ze een sterk staaltje maatschappelijk engagement mee. Waardevolle ervaringen voor wanneer ze later zelf in het werkveld staan. Ze leren van de moedige jongeren van het Kiel.

Ibrahim: "Het VR-spel is super leuk. Ik heb vroeger aan thaiboksen gedaan. Met deze VR-bril kon ik mijn verdedigingstechniek bijwerken."

Nog een extra reden om te feesten: vanaf vandaag is Thomas More preferentiële partner van SCRATCH. Dat wil zeggen dat het bij nieuwe uitdagingen eerst ondersteuning zoekt bij de hogeschool. Een mooie bekrachtiging van wederzijds vertrouwen.

Lars Cams (medeoprichter SCRATCH): "We willen zoveel mogelijk kinderen en jongeren inspireren om het beste uit zichzelf en uit elkaar te halen. Daarom zijn we blij met partners zoals Thomas More die ons mee ondersteunen richting onderwijs en andere levensfacetten."
Ann Van de Peer Thomas More-hogeschool
Camine Van Hoof (Battle Droids) en Stijn Coenen (directeur Thomas More).
Camine Van Hoof (Battle Droids) en Stijn Coenen (directeur Thomas More).

 

 

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.