Van idee tot ontwerp

Van idee tot ontwerp

Studenten Elektromechanica exploreren onbekend terrein op innovatiebeurs - Geel, di. 1 februari 2022, 11-15.30 u.

Dit jaar gaat de innovatiebeurs van eerstejaars bachelor Elektromechanica weer fysiek door in de agora van Campus Geel. Plastic recyleren uit de oceaan en het op zee omzetten in filament (plastic draad) voor 3D-printing? Een robotwagen die ondoordringbare oerwouden exploreert? Een robothond die bestand is tegen radioactieve straling? ​ Een drone voor diepzee-exploratie? De studenten hebben het voorbije semester hard gewerkt aan hun project 'Van idee tot ontwerp' en lieten hun verbeelding de vrije loop want het thema was dit jaar 'expect to explore more'. Dinsdag op hun Student Innovation Fair stellen ze hun projecten voor en zullen ze de wereld ervan overtuigen dat hun spectaculair idee technisch haalbaar is. Want daar draait het om. Het moet kunnen ...

Voor hun project vertrekken de studenten in team vanuit een tekortkoming op de markt. Op basis van klanteneisen werken ze vervolgens een concreet projectidee uit tot een technisch uitvoerbaar concept. Omdat ze dit jaar als hoofdthema exploratie meekregen, zochten ze het veelal in de ontdekking van het onbekende: de ruimte, de diepzee, het oerwoud, nieuwe energiebronnen ...

Een greep uit de projecten:

 • Een zuurstofreactor die in de ruimte lucht filtert en astronauten van zuurstof voorziet
 • Een hoogtechnologische robothond die bestand is tegen radioactieve straling 
 • Een automatische duikboot die nieuw leven zoekt onder water
 • Een drone voor diepzee-exploratie die zich kan camoufleren voor de plaatselijke fauna
 • Een rover voor maanexploratie met een uitvouwbare habitat
 • Plastic recycleren uit de oceaan en omzetten naar filament voor 3D-printen op zee
 • Een rolstoel die automatisch hindernissen neemt
 • Een duikboot die afval van de oceaanbodem opkuist
 • Een robotwagen die ontoegankelijke oerwouden exploreert

Iedereen is welkom op de beurs. De studenten stellen hun projectideeën graag voor aan alle geïnteresseerden. Elk team bemant een stand en haalt alles uit de kast om zijn idee te verkopen via een boeiende pitch.


Praktisch

Posterbeurs STUDENT INNOVATION FAIR Van idee tot ontwerp

 • Dinsdag 1 februari 2022, vanaf 11 u tot 15.30 u.
 • Campus Geel, Kleinhoefstraat 4, agora

Meer informatie

Paul Janssen, begeleidend docent staat u graag te woord
+ 32 (0)474 65 90 84

 

 

 

Campus Geel
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.