Van idee tot ontwerp

Van idee tot ontwerp

Vrijdag 27 januari - Geel - Studenten Elektromechanica stellen uitvindingen voor op innovatiebeurs

Ook dit jaar presenteert de innovatiebeurs van de eerstejaars bachelor Elektromechanica van Thomas More in Geel heel wat originele ontwerpen. Wat dacht je van een 'automatische plantenbevochtiger' gekoppeld aan de regenput in je tuin? Of een 'ecologische speeltuin' waar kinderen en speeltuigen energie opwekken, een blikjespletter die niet alleen plet en sorteert maar waarmee je ook kan flipperen? Alle ontwerpen zijn in principe technisch haalbaar, vaak voor nuttige toepassingen, maar ook gewoon voor de fun zoals de trebuchet waarmee men wil ​ meedoen aan het BK pompoenschieten ...

De automatische plantbevochtiger is echt een hebbeding. Hij meet niet alleen de vochtigheid in de grond en besproeit je lievelingsplanten met water uit je regenput, hij houdt daarbij ook nog eens rekening met het niveau in de put ​ en het weerbericht voor de komende dagen, bovendien bedien je hem vanop je gsm. Dit ontwerp is maar een van de vele projectideeën die de studenten vrijdag voorstellen, in de hoop op eeuwig roem.

Een greep uit de projecten:

  • een automatische PMD-sorteerder
  • een zelfvoorzienende energieopwekkende speeltuin
  • een street cleaner (een soort automatische straatveger)
  • een blikjespletter- en verwerker,
  • een educatief project voor wind-, zon- en waterenergie
  • een mini-onderzeeër op afstandsbediening
  • een slim irrigatiesysteem gekoppeld aan een regenput

Vrijdag op de 'Student Innovation Fair' ​ zullen de studenten de wereld ervan overtuigen dat hun spectaculair idee technisch haalbaar is. Want daar draait het uiteindelijk om. Voor hun project vertrekken de teams steeds vanuit een 'gat in de markt'. Op basis van klanteneisen werken ze vervolgens een concreet projectidee uit tot een technisch uitvoerbaar concept.

Iedereen is welkom op de beurs, alle geïnteresseerden. Elk team bemant een stand en haalt alles uit de kast om zijn idee te verkopen via een boeiende pitch.


Praktisch

STUDENT INNOVATION FAIR Van idee tot ontwerp

  • Vrijdag 27 januari 2023, vanaf 11 u tot 15.30 u.
  • Campus Geel, Kleinhoefstraat 4

Meer informatie

Paul Janssen, begeleidend docent staat u graag te woord
+ 32 (0)474 65 90 84

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.