Van wit naar blauw: een symbolische switch voor stage-uniformen

Van wit naar blauw: een symbolische switch voor stage-uniformen

15 maart I Campus Lier

Studenten Verpleegkunde en Vroedkunde aan Thomas More Campus Lier kunnen voortaan kiezen welk pak ze dragen op hun stageplek. Naast de klassieke witte outfit, is er nu de diep donkere blauwe broek. De introductie van de nieuwe kleur betekent voor de hogeschool een grote stap vooruit in inclusiviteit en menstruatiewelzijn. Campus Lier neemt het initiatief, wellicht volgen andere opleidingen.

Op vrijdag 15 maart om 14.00 uur worden de nieuwe stage-uniformen in diep blauw voorgesteld op Campus Lier. De hervorming is het resultaat van een baanbrekend project die de studenten Vroedkunde samen met de opleiding Human Resource Management (HRM) zelf op poten zetten. Het thema rond menstruatiewelzijn en menstruatiebewustzijn leeft. Ook de studentenraad van Campus Lier gaf suggesties ter verbetering. Bovendien zullen de uniformen vrijdag door zowel vrouwelijke als mannelijke studenten worden voorgesteld. Lukas De Mulder, student en ondervoorzitter van de studentenraad:

“Ik vind het een belangrijk signaal om hier mijn schouders onder te zetten. We willen dat alle studenten zich gewaardeerd en ondersteund voelen. Hopelijk inspireren we zo ook andere opleidingen én het werkveld."

Met de blauwe broek als onderdeel van het stage-uniform, erkent Thomas More de behoefte aan een omgeving die oog heeft voor het comfort en zelfvertrouwen van vrouwelijke studenten. Daarnaast is het ook een krachtig statement om het gesprek over menstruatie te normaliseren. Kristel Thijs, unitmanager Gezondheidszorg Thomas More, Campus Lier:

"Onze keuze voor deze kleurverandering gaat verder dan alleen esthetiek. Het is een bewuste stap om een inclusieve werkomgeving te bevorderen en het taboe rond menstruatie te verbreken." ​

Menstruatiemateriaal is duur voor studenten. Daarom zal elke campus van de hogeschool een kast met menstruatiemateriaal krijgen. De stad Lier doneerde de eerste producten aan Campus Lier. Hun bijdrage kadert binnen de campagne 'Fkes bloedserieus', een initiatief om menstruatiearmoede aan te pakken in alle middelbare scholen. Daarnaast steunt Thomas More op deze manier ook het project van gezondheidsfonds CM #MenstruatieMaart.

Praktische informatie

Wat: officiële voorstelling van het nieuwe stage-uniform

Wanneer: vrijdag 15 maart van 14.00 tot 14.30 uur

Waar: Campus Lier, Antwerpsestraat 99, 2500 Lier

Sanne Molenberghs Docent Gezondheidszorg Lier, Thomas More-hogeschool

 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.