Virtueel rondlopen in je eigen warehouse

Studenten Supply Chain Management leren via Virtual Reality

Thomas More startte twee jaar geleden met de opleiding Supply Chain Management in Mechelen. In deze afstudeerrichting van de professionele bachelor Bedrijfsmanagement leren de studenten de goederen- of dienstenketen bedenken, plannen, beheren en optimaliseren. Een flink deel van de opleiding speelt zich af  op de werkvloer: de haven, de luchthaven, de vrachtvervoerder, het magazijn. Dankzij de introductie van een nieuwe VR-tool kunnen zij nu ook hun eigen 'warehouse' ontwerpen en er meteen in rondlopen om de foutjes eruit te halen.

Hoe werkt het? De studenten ontwerpen met een 'warehouse builder' een logistieke magazijnomgeving. Met een VR-bril kunnen ze daar dan in rondlopen, fouten zoeken, oefeningen uitwerken.

'Dit is een prachtige aanvulling op ons 'courses@work-concept', zegt opleidingsverantwoordelijke Peter Verspecht.  'Een virtuele werkvloer waarop onze studenten in alle veiligheid en onder begeleiding van ervaren docenten hun skills kunnen inoefenen. In combinatie met het echte werkplekleren kunnen we hen een opleiding aanbieden die heel erg praktijkgericht en realistisch is. Onze studenten leren het vak echt on the spot. Dankzij ons netwerk van stageplaatsen en moderne didactische tools als deze warehouse builder, zijn ze klaar voor een arbeidsmarkt waarin de innovatie en digitalisering heel snel gaan.'

Dit project kwam tot stand met medewerking van de onderzoeksgroep www.immersivetraining.be.

Meer info en/of een demo?

Peter Verspecht
opleidingsverantwoordelijke Supply Chain management & Logistiek Management
+ 32 472 18 39 59
peter.verspecht@thomasmore.be

 

Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Met 42 professionele bacheloropleidingen, 18 graduaatsopleidingen en ruim 20.000 studenten in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is de Thomas More-hogeschool de grootste kweekvijver voor hooggeschoold professioneel talent van de provincie Antwerpen. Thomas More is een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten. Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.

Thomas More News
Zandpoortvest 60
2800 Mechelen