Virtueel rondlopen in je eigen warehouse

Studenten Supply Chain Management leren via Virtual Reality

Thomas More startte twee jaar geleden met de opleiding Supply Chain Management in Mechelen. In deze afstudeerrichting van de professionele bachelor Bedrijfsmanagement leren de studenten de goederen- of dienstenketen bedenken, plannen, beheren en optimaliseren. Een flink deel van de opleiding speelt zich af ​ op de werkvloer: de haven, de luchthaven, de vrachtvervoerder, het magazijn. Dankzij de introductie van een nieuwe VR-tool kunnen zij nu ook hun eigen 'warehouse' ontwerpen en er meteen in rondlopen om de foutjes eruit te halen.

Hoe werkt het? De studenten ontwerpen met een 'warehouse builder' een logistieke magazijnomgeving. Met een VR-bril kunnen ze daar dan in rondlopen, fouten zoeken, oefeningen uitwerken.

'Dit is een prachtige aanvulling op ons 'courses@work-concept', zegt opleidingsverantwoordelijke Peter Verspecht. ​ 'Een virtuele werkvloer waarop onze studenten in alle veiligheid en onder begeleiding van ervaren docenten hun skills kunnen inoefenen. In combinatie met het echte werkplekleren kunnen we hen een opleiding aanbieden die heel erg praktijkgericht en realistisch is. Onze studenten leren het vak echt on the spot. Dankzij ons netwerk van stageplaatsen en moderne didactische tools als deze warehouse builder, zijn ze klaar voor een arbeidsmarkt waarin de innovatie en digitalisering heel snel gaan.'

Dit project kwam tot stand met medewerking van de onderzoeksgroep www.immersivetraining.be.

Meer info en/of een demo?

Peter Verspecht
​opleidingsverantwoordelijke Supply Chain management & Logistiek Management
​ + 32 472 18 39 59
peter.verspecht@thomasmore.be

 

Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.