Voedings- en Dieetkunde viert 25e verjaardag met innovatieve vakbeurs

Voedings- en Dieetkunde viert 25e verjaardag met innovatieve vakbeurs

Thomas More | Campus Geel | Don 22 juni van 18 tot 20 uur

De opleiding Voedings- en Dieetkunde van Thomas More in Geel viert op donderdag 22 juni haar 25e verjaardag met een innovatieve vakbeurs, die studenten en professionals samenbrengt. De laatstejaarsstudenten tonen er hun afstudeerprojecten.

De voorbije 25 jaar heeft de opleiding een hele evolutie doorgemaakt. De eerste lichting diëtisten studeerde af in 2001, ze waren met elf. Vandaag telt de opleiding over de drie bachelorjaren ongeveer 160 studenten. Voedings- en Dieetkunde combineert een sterke wetenschappelijke onderbouw met een belangrijke portie communicatieve vaardigheden en menswetenschappen. De opleiding bereidt studenten voor op een essentiële rol in de veranderende gezondheidszorg.

Voeding, de poort naar meer welzijn

Voeding verdient een prominente plaats in de gezondheidszorg van vandaag en van de toekomst. Een gezonde eet- en leefstijl speelt, zowel bij de preventie als bij de behandeling van veel gezondheidsproblemen een heel belangrijke rol. In de veranderende gezondheidszorg moet meer aandacht besteed worden aan preventie en in dat proces zijn diëtisten een essentiële schakel. De opleiding Voedings- en Dieetkunde van Thomas More is daarom niet alleen wetenschappelijk sterk onderbouwd, ze besteedt ook veel aandacht aan de communicatieve vaardigheden van haar studenten.

Innovatieve vakbeurs

De laatstejaarsstudenten van Voedings- en Dieetkunde tonen op de innovatieve vakbeurs van donderdag 22 juni de kennis en vaardigheden, die ze in de loop van hun studies verworven hebben. Professionals uit het werkveld en de studenten van het tweede jaar kunnen er kennismaken met een breed gamma aan afstudeerprojecten: een gezondere leefstijl voor gezinnen en werknemers, onderzoek rond ons darmmicrobioom, klinische tools voor diëtisten en andere zorgverleners, innovatieve producten voor een groenere toekomst…het is maar een greep uit het aanbod. Om 20 uur wordt de vakbeurs afgesloten met een lezing door An Gers, één van de alumni van de opleiding. Ze is zelfstandig diëtist in Geel en docent in de opleiding verpleegkunde van Thomas More in Turnhout. In haar uiteenzetting gaat ze dieper in op eetproblemen bij mensen met autisme.

Opencampusdag van zaterdag 24 juni

Wie belangstelling heeft voor de opleiding Voedings- en Dieetkunde kan er kennis mee maken op de Opencampusdag van zaterdag 24 juni. Die dag kan men van 10 tot 15 uur op alle campussen van Thomas More terecht voor meer informatie over de brede waaier aan opleidingen, die de hogeschool te bieden heeft. Docenten en studenten van Voedings- en Dieetkunde stellen er de opleiding voor en antwoorden op alle vragen van geïnteresseerden. Naast de klassieke driejarige cyclus biedt de opleiding ook flexibele trajecten aan, die werkstudenten toelaten een sluimerend verlangen om diëtist te worden waar te maken.


Praktisch

Innovatieve vakbeurs voor 25 jaar Voedings- en Dieetkunde

  • Donderdag 22 juni 2023 van 18 tot 20 u.
  • Lezing door An Gers van 20 tot 21.30 u.
  • Campus Geel | Kleinhoefstraat 4 | 2440 Geel

Opencampusdag


Meer informatie
​Hilde Boeckx | Opleidingsmanager Voedings- en Dieetkunde | 0498 15 21 42

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.