Voorleesactie van Thomas More te zien in Iedereen Beroemd

Voorleesactie van Thomas More te zien in Iedereen Beroemd

Eén van de vele acties ten voordele van De Warmste Week van Thomas More in Antwerpen

Op de Antwerpse campussen van Thomas More kan je naar de ‘Lees Je Warm’-actie ten voordele van De Warmste Week. Studenten en medewerkers laten zich sponsoren per kwartier dat ze voorlezen. Het VRT-programma Iedereen Beroemd kwam langs om een kijkje te nemen.

Eline Van Kerckhove, docent logopedie en audiologie: "Wij organiseren deze voorleesactie omdat we iets willen doen voor het goede doel én omdat we voorlezen willen promoten. Twee vliegen in één klap dus." Studenten, medewerkers en docenten gaan allemaal op zoek naar sponsors voor hun voorleesmomentje. Op de Sint-Andries Campus kwamen de mensen van het VRT-programma Iedereen Beroemd alvast een kijkje nemen.

Dit jaar is het thema van de Warmste Week ‘Opgroeien zonder Zorgen’. Van Kerckhove: “Voorlezen past daar helemaal bij. Elke dag een kwartier voorlezen kan echt een verschil maken in het leven van een kind. Een eerste voordeel is dat kinderen hun woordenschat zo kunnen uitbreiden. Met voorlezen stimuleer je ook de fantasie en het inlevingsvermogen bij kinderen. Het is een mooie manier om een kind aandacht te geven en te werken aan de band met een kind. Tot slot prikkel je kinderen ook om zelf te willen lezen. Kortom, je geeft een kind kansen."

Het is maar één van de vele acties georganiseerd door de Antwerpse campussen van Thomas More ten voordele van De Warmste Week. Zo kan je ook naar een yoga-sessie, warme wandeling, mindfulness, bakactie of een filmavondje, allemaal voor het goede doel. Dinsdag 19 december is het zowel op Campus Sint-Andries als op Campus Sanderus een warm evenement met respectievelijk een kerstvuur en een wintervuur.

Van Kerckhove: “Al onze studenten, docenten en medewerkers kunnen zo op hun manier een steentje bijdragen aan De Warmste Week."

Renee Claus
Renee Claus Communicatiemedewerker, Thomas More - Mens & Welzijn

Foto's:

 

Deelnemende opleidingen

  • HR-Support
  • Logopedie & Audiologie
  • Maatschappelijk Werk
  • Orthopedagogische Begeleiding
  • Toegepaste Psychologie
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.