Weer meer dan 20.000 studenten op Thomas More

Weer meer dan 20.000 studenten op Thomas More

Graduaatsopleidingen vinden steeds beter hun publiek

Thomas More zal dit academiejaar opnieuw meer dan 20.000 studenten verwelkomen. Daarmee blijft het de grootste hogeschool van België.

Vorig jaar steeg het aantal Thomas More-studenten tot net boven de 20.000. Deze mijlpaal blijft overeind. Op de definitieve cijfers is het nog even wachten, maar het beeld is duidelijk: het totaal aantal studenten groeit dit jaar nog verder aan

De stijging is mede te danken aan de graduaatsopleidingen die in 2019 bij het hoger onderwijs kwamen, en die hun publiek meer en meer lijken te vinden. Graduaatsopleidingen zijn tweejarige beroepsopleidingen in dag -of avondonderwijs met veel praktijk en werkplekleren, maar met nog alle kansen om verder te studeren. Bij de driejarige bacheloropleidingen daalt het aantal nieuwkomers lichtjes. Positieve uitschieters daar zijn de opleidingen Autotechnologie, Agro- en Biotechnologie en Sociaal Werk die ​ hun studentenaantal fors zien verhogen.

Tendensen

We zien, net als in de voorbije jaren dat het aantal 'zijinstromers' in de bacheloropleidingen weer toeneemt. Dat zijn studenten die al een diploma of al werkervaring hebben en die zich, al dan niet via een verkort traject, willen verbeteren of heroriënteren op de arbeidsmarkt.

Ook de tendens om steeds later in te schrijven zet zich door. De hogeschool verwacht nog heel wat startende studenten in de komende weken, ook al gaan de lessen deze week van start. Gelukkig zijn er - mede omdat het vorig jaar wegens de coronamaatregelen helemaal niet kon - uitgebreide onthaalactiviteiten tot in oktober, zodat iedereen tijdig zijn plekje zal vinden.

Meer informatie

Veerle Heyvaert
Veerle Heyvaert Algemeen woordvoerder

 

 
 

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.