Wetenschap en technologie ontdekken en beleven

Wetenschap en technologie ontdekken en beleven

Zo. 27/11 - Dag van de Wetenschap met 60 activiteiten op Campus De Nayer, Campus Geel en Campus Turnhout

Zondag, op de Dag van de Wetenschap, organiseren de Thomas More-hogeschool en de KU Leuven liefst 60 activiteiten die groot en klein meenemen in de wondere wereld van wetenschap en technologie. Je kan zowel in Sint-Katelijne-Waver op Campus De Nayer, als op de campussen in Geel en Turnhout terecht voor verbazing, verwondering, maar ook voor actie en en puur plezier. Docenten, onderzoekers en studenten zetten zondag hun beste beentje voor om bezoekers te entertainen én iets bij te leren.

Het is onbegonnen werk om hier alle activiteiten op te sommen, maar een bezoekje aan de deelnemende campussen loont zeker de moeite. Trouwens: ook in cocoon2440 (Stationsstraat 24, Geel) zijn er activiteiten van de KU Leuven.

Kleine greep uit het aanbod

Kinderpret verzekerd bij het lanceren van je eigen raket op Campus De Nayer of het bouwen van een bibberbot in Turnhout. Of wat dacht je van 'Kiwi, banaan of garnaal, DNA hebben ze allemaal!' in Geel.

Een heftruck besturen en paletten stapelen met je telefoon in Geel? Of je eigen figuren lassen op De Nayer?

De miljarden kleine wezentjes in een koffielepel grond ontdekken (Geel) of een robotbaby ter wereld brengen (Turnhout).Je kan proberen een staprobot, het exoskeleton ​ van expertisecentrum Mobilab, te verslaan in Geel of letterlijk in de huid kruipen van een kleine kraanman op De Nayer.

Van een ludieke ontdekkingstocht in wedstrijdvorm tot diepgravend onderzoek, het kan allemaal nu zondag op de Dag van de Wetenschap.

Programma

Campus Geel | 10 - 16 uur

ontdek hier het aanbod in Geel - programmaboekje

Campus De Nayer | 13 - 17 uur

ontdek hier het aanbod in Sint-Katelijne-Waver - programmaboekje

Campus Turnhout | 13 - 17 uur

ontdek hier het aanbod in Turnhout - programmaboekje

Meer informatie

Campus De Nayer (Sint-Katelijne-Waver)
​Thomas More: Leo Schoeters
​+32 478 91 98 06
​KU Leuven: Lieze Rombauts
​+32 476 51 13 45

Campus Geel
​Thomas More: Lotte De Bie
​+32 15 68 85 71
​KU Leuven: Ellen Mostmans
​+32 479 39 90 70

Campus Turnhout
​Karlijn Ledegen
​+32 498 32 05 32

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.