Zorgopleidingen Thomas More demonstreren handhygiëne

Zorgopleidingen Thomas More demonstreren handhygiëne

Acties in Lier, Mechelen en Turnhout in de Week van de Zorg

Deze week is het Week van de Zorg. Omdat de coronacrisis het belang van een correcte handhygiëne manifest heeft aangetoond, niet alleen in ziekenhuizen en zorginstellingen, maar eigenlijk in alle omstandigheden, voorzien de opleidingen Verpleegkunde en Vroedkunde van Thomas More o.a. op woensdag 11 mei demonstraties op straat om de problematiek onder de aandacht te brengen.

Op Campus Lier staat er een standje aan de inkom van Thomas More in de Antwerpsestraat waar voorbijgangers de nieuwe handscanner kunnen uitproberen. Eerst ontsmetten ze hun handen om nadien te controleren of dit effectief zo grondig gebeurd is als zij zelf denken. Zijn de handen correct ontsmet, dan kunnen ze een leuk gadget bovenhalen uit de grabbelton.

Ook op Campus Turnhout staat er bij de ingang een soortgelijk standje waar bezoekers of passanten kunnen uittesten of zij hun handen volgens de regels van de kunst kunnen ontsmetten.

Geen actie op straat In Mechelen, maar in het leercentrum staat het 'zot-van-zorg'-hoekje heel de week in het teken van handhygiëne en de Week van de Zorg. Daar toont men onder meer het filmpje over handhygiëne dat tijdens de lockdown is gemaakt.  De handscanner wordt in de eigen lokalen bovengehaald op donderdag 12 mei, de internationale dag van de Verpleging.

  • Campus Lier: demo's handhygiëne, woensdag 11 mei, van 11 tot 14 uur, inkom Thomas More, Antwerpsestraat 99.
    ​In samenwerking met SAL, het Heilig Hartziekenhuis Lier en de stad Lier.
  • Campus Turnhout: demo's handhygiëne, woensdag 11 mei, van 12 tot 13.30 uur, inkom Thomas More, Campus Blairon 800.
  • Campus De Vest Mechelen: geen demo op straat, donderdag 12 mei, van 9 tot 10 uur, demo's handhygiëne in de eigen lokalen Campus De Vest, Zandpoortvest 60.

Contact

  • Campus Lier: Sanne Molenberghs, +32 475 27 45 15
  • Campus Turnhout: Koen Cleymans, + 32 472 35 08 60
  • Campus De Vest Mechelen: Reinhilde Verbiest, + 32 475 54 94 05

 

 

Campussen Mechelen Campus Turnhout Campus Lier
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.