Zusjes Kim en Maya winnen BAAV-wedstrijd

Zusjes Kim en Maya winnen BAAV-wedstrijd

Thomas More-studenten tekenen voor mooiste autocarreis

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de BAAV, de beroepsvereniging van autocarondernemers samen met hogeschool Vives en de Thomas More-hogeschool een wedstrijd voor hogeschoolstudenten. Bedoeling is dat de studenten (in groepjes van 2 tot 4) hun eigen, van A tot Z zelf uitgedokterde, 8-daagse autocarreis in Europa samenstellen voor jongeren tussen de 20 en 25 jaar. Voor Thomas More kon het werk van de zusjes Kim en Maya Streux de jury het meest overtuigen. Op maandag 29 juni mochten de studenten Toerisme en Recreatiemanagement hun prijs (waarmee ze zelf op reis kunnen) afhalen op het Kasteel van Rumbeke in Roeselare.

Er waren zes groepen, waaruit uiteindelijk de drie beste werden geselecteerd die deelnamen aan de wedstrijd van de BAAV. De volgende drie dossiers werden doorgestuurd naar de BAAV:

  • Ultimate Coastal Adventure: een 'spectaculair avontuur langs verschillende plaatsen aan de Franse en Spaanse kust' door Kim en Maya Streux.
  • Slovenië, peace of mind: 'Van hoge bergen tot vlakke agrarische landschappen en van sfeervolle stadjes tot groene bossen, het is er allemaal te vinden. We hebben het over Slovenië natuurlijk' door Matthias Geets, Lisa de Greef, Bo Janssens, Liesl van Puyenbroeck.
  • Travel South: 'een avontuurlijke reis, waarbij we prachtige natuur trotseren. Geniet van kleurrijke kuststadjes, natuurparken en eindeloos blauw water' door Angie Ernst, Shani Maes en Charlotte Paeleman.

 

Hieruit koos een vakjury de uiteindelijke winnaar vanuit Thomas More en Vives en hield hierbij rekening met programma, de verkoopbaarheid, de kostprijsberekening, de rij-en rusttijdenwetgeving, de logica van de route alsook de marketing.

Voor Thomas More koos de jury voor Ultimate Coastal Adventure.

Jan Deman, secretaris-generaal van de BAAV licht toe: 'Wij verkozen Ultimate Coastal Adventure vanwege het goed op de doelgroep toegepaste programma, de unieke beleving, het goed overwogen en gevarieerd aanbod aan logies, de aantrekkelijke prijs met goed overwogen winstmarge, de mooie presentatie en het knappe logo.'

Het succesrecept volgens Kim en Maya?

Het feit dat we zussen zijn maakt dat we enorm goed op elkaar zijn ingespeeld. We kennen elkaars sterktes en zwaktes, die elkaar toevallig heel goed aanvullen.'

Meer informatie

Inge Van Dooren
Inge Van Dooren Docente Toerisme en Recreatiemanagement

Jan Deman, BAAV -  jan.deman@baav.be

 

 

Campussen Mechelen
Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.