Do Remember They Can’t Cancel the Spring

Do Remember They Can’t Cancel the Spring

David Hockney, 2020


[English Version]

Beste studenten, beste collega’s

Wat is het stil buiten. Soms lijkt de tijd gestopt. Er zijn amper auto’s, hier en daar een jogger, een koppel hand in hand. Je hoort de wind in de bomen, de vogels fluiten harder dan je wist, je voelt de zon op je gezicht. De natuur herleeft, de lente komt. Met sneeuwklokjes en paasbloemen. Knuffels in de ramen.

Nee, het is nog niet voorbij. Het virus regeert nog steeds het land. Het is oké om een beetje bang te zijn en het blijft van levensbelang om de maatregelen die corona kunnen bedwingen te respecteren. Maar, beste mensen, het is even cruciaal om de hoop en de energie niet te verliezen, om door te gaan, in uw kot, alleen of met je huisgenoten. En samen online, verenigd in isolement.

We leven mee met de slachtoffers van de crisis en voelen ons solidair met iedereen die in de frontlinie staat, in al die essentiële beroepen die we in normale omstandigheden wel eens over het hoofd zien. Ook in de Thomas More-gemeenschap zien we een grote golf van steunbetuigingen en spontane hulpacties, met studenten en medewerkers die dapper mee vooropgaan in de strijd. We kunnen onze waardering  daarvoor niet genoeg benadrukken. Er is veel #wearemore om ons hart aan te verwarmen.

Als deze periode straks voorbij is, ergens in de late lente, dan zullen we veel hebben geleerd. Laten we dat niet vergeten.

In de voorbije weken zagen we dat het kan: digitaal nabij zijn, lesgeven, studeren en samenwerken op afstand, online de koppen bij elkaar steken, de handen in elkaar slaan, en zo de school op het goede spoor houden. Niet dat het altijd vanzelf gaat. We bevinden ons op onbekend terrein, maar met vereende  krachten, met vallen en opstaan, vinden we wel een  weg. Als we dat volhouden, samen school maken, online of offline, dan kunnen wij uit deze crisis veel vertrouwen putten voor de toekomst. Als deze periode straks voorbij is, ergens in de late lente, dan zullen we veel hebben geleerd. Laten we dat niet vergeten.

We willen  iedereen – ook alle familieleden van onze studenten en onze medewerkers - van harte bedanken voor de inzet, het vertrouwen en het geduld in moeilijke tijden. We maken ons sterk dat we straks het academiejaar, ondanks alles, mooi kunnen afronden en dat we klaar zullen zijn voor alweer een nieuwe lichting studenten.

Voor nu wensen we jullie een fijne paastijd. Neem wat rust, zoek ontspanning, houd contact en blijf vooral gezond. En kom tot nader order niet uit uw kot, tenzij voor die broodnodige lentewandeling.

Zo komen we er samen uit. ‘Tot weerziens’ schreven we nog nooit met meer overtuiging.

Met warme groeten van de directie

Els, Goedele, Joan, Karel, Mia

 


Story image

De wereldberoemde schilder David Hockney (82) zit in lockdown in Normandië met zijn hond Ruby en twee van zijn assistenten. De meeste dagen schildert hij in de tuin om het ontwaken van de lente vast leggen op zijn iPad. Hij deelt tien van deze werkjes met ons allemaal om te genieten van de hergeboorte van het leven in deze moeilijke tijd, omdat kunst troost kan bieden in alle fasen van het leven, in alle tijden.

 

Over Thomas More News

Hier gebeurt het. Met 42 bacheloropleidingen, 19 graduaten en meer dan 21.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is Thomas More de grootste hogeschool van Vlaanderen. Een warme, internationale en bruisende community met optimale leerkansen voor elk talent.

Hier creëren we impact. Met meer dan 250 gedreven onderzoekers in 9 expertisecentra staat Thomas More borg voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek met directe resultaten.

Wij zijn een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten.

Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.